Excel - Başlangıç Düzeyi


Microsoft Office Excel Başlangıç Düzeyi


   Excel, spreadsheet olarak yani hesap tablosu olarak bilinir. Aslına bakarsanız veritabanı da diyebiliriz. Günümüzde çok yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bunun sebebi çok amaçlı olmasıdır. Örneğin, listeleme yapabiliriz, tablo yapabiliriz, hesaplama yapabiliriz, sayısal verilerle aklımıza gelebilecek bir çok şeyi yapabiliriz. 

  Spreadsheet olarak en yaygını Microsoft Office Excell'dir. Çünkü, kullanım kolaylığı, estetik görünüşü, bir çok çeşitliliği vardır. Bu konumuzda Microsoft Office Excel'i başlangıç düzeyinde anlatacağız.

  • İlk olarak boş bir çalışma sayfası açalım.

  • Boş çalışma sayfamıza rastgele yazılar yazıyoruz. Bu çalışma sayfasında ki her bir kutucuğa hücre diyoruz. Yatay olarak satır, dikey olarak sütun deniliyor. Herhangi bir kutucuğa tıkladığımızda hücrenin ismini en baş hücrenin üstünde görebiliyoruz. Hücrenin içeriğini ise sağ tarafta görebiliyoruz.
  • Bu adımda hücrelerimizi birleştirmemiz gerekli diyelim. Buna ihtiyaç duyduk. Bunu şu adımları izleyerek yapabiliriz. Hücreleri seçip sağ click yapıp "Hücreleri Biçimlendir" Hizalama" "Hücreleri Birleştir".
  • Excel'in kolay yanlarından biride rivayetinde dilimizi anlıyor olması. Alt alta üç gün yazalım ve hücreleri seçerek aşşağı doğru çekelim.
  • Gördüğünüz gibi günleri kendisi tamamladı. Şimdi bu haftanın günlerini hücresel olarak biçimlendirelim. Hücreleri seçip sağ tuş yapıp "Hücreleri Biçimlendir" seçeneğine tıklıyoruz. Ben dolgu ve kenarlık ekliyorum. Bunları sekmelerden kolaylıkla yapabilirsiniz. Kişisel tercihiniz.
  • Şimdi bir sayı yazacağız. Fakat bu sayının ne olduğunu bilmiyoruz. Bu yazıya binevi anlam kazandıracağız. Örneğin 12.12.12 yazacağım ama bunun bir tarih olduğunu kim nereden bilecek ? Aynı adımları izliyoruz. Hücreleri biçimlendireceğiz fakat bu sefer sayı sekmesine gelerek bu sayının bir tarih olduğunu ve bu tarihin biçimini ayarlayacağız.
    Konuya genel olarak değindim. Küçük bilgileri bu paragrafta paylaşmak istedim. Yazı fontunu ve puntosunu Excel'in "Giriş" sekmesinden ayarlayabiliriz. Aynı şekilde yazı renginide. Tablo konusuna gelirsek hücrelerimizi seçip "Giriş" sekmesinden "Tablo Olarak Biçimlendir" diyebiliriz. Fotoğraf eklemek istiyorsak "Ekle" sekmesinden fotoğraf, şekil, tablo vb. ekleyebiliriz.
                                                                                   Tayfun KALAYCI
                                                                 
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder