Excel Formüller 2

Excel  Formüller 2 

         Bu konumuzda Excel'e devam edeceğiz. Sıradan bir kırtasiyenin verilerini Excel'e dökeceğiz. Verilerimizi girelim hangi tarihte ne gelmiş ne satılmış ne fiyat verilmiş bunları girelim. Fakat bunları girerken sayı olduğunda  o sayının ne olduğunu tarih mi? para mı? adet mi? bunları belirterek yapalım. Alış,satış,rapor diye 3 farklı çalışma sayfası açalım. 

        Veri başlıklarımıza fitlreler ekleyebiliriz aradığımızı kolaylaştırabiliriz. Bu konunun asıl anlatılmak isteneni işte burada. Aradığımızı kolay bir şekilde bulmak. Excel bu kolaylığı bize çok güzel bir şekilde sunmuş. Formüllerden "Düşeyara" formülünü seçeceğiz. Aradığımızı diğer sayfalarımızdada kolaylık ile bulabileceğiz. 

       Verilerimizin stokta ne kadar olduğunu ve adet fiyatını girerken toplama, çıkarma, çarpma ve bölme gibi basit işlemlerimizi önceki konularımızdan anlatmıştık oradan yapabilirsiniz. Bugün ise "Düşeyara"dan bahsediyoruz. Dediğim gibi oldukça kolay aslında sadece formüllerimizden "Düşeyara"yı seçeceğiz. Verilerimizi girdikten sonra raporumuzda kãrımızı yazarken grafik oluşturacağız. Verilerimizi barındıran hücreleri seçip grafik oluştur diyeceğiz.Grafik detayları olarak pasta grafiğini bu tarz işlemlerde öneririm.



                                                                             Tayfun Kalaycı
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder